Home Без категория 3 прости метода да изчистим купешкото пиле от антибиотиците и хормоните:

3 прости метода да изчистим купешкото пиле от антибиотиците и хормоните:

1 118 views
0
SHARE

3 прости метода да изчистим купешкото пиле от антибиотиците и хормоните:

Колкото и да не ни се иска да е така, вече не можем да бъдем сигурни в качеството на пилешкото , което купуваме от магазина. Дори от етикета да ни уверяват, че е отглеждано без хормони и антибиотици в храната, винаги имаме едно наум и в повечето случаи – не без основание.

В големите птицеферми хранят птиците с фуражи, които съдържат солидно количество хормони – благодарение на тях пилетата и пуйките наддават добре и за кратко време достигат нужното тегло. А съвсем естествено е птиците също да се разболяват и тогава те, също както и хората, се лекуват с антибиотици, които остават в тялото им поне 7-10 дни след прилагането.

пиле с хормони

Можем ли тогава да бъдем сигурни, че месото, което ни предлагат в супермаркета, действително е напълно чисто? Естествено – не! Да, но как тогава да се сдобием с наистина качествено пилешко месо, при условие, че нямаме баба на село, която да гледа кокошки?

Днес ще ви представим трите най-лесни метода , с които да изчистите пилешкото от антибиотиците и хормоните . 

Естествено, няма как да изчистим месото на 100% от хормони и лекарства, но все пак може да опитаме да премахнем повечето от токсините и отровите в него.

Първи метод

пилешки бульон

Сварете пилето и веднага изхвърлете пилешкия бульон. Да, той е безценен за супа и ред други вкусни гозби, но повярвайте, ако пилето не е отглеждано от вас или вашите роднини на правилната диета, няма защо да се възползвате от този бульон. В най-масовия случай той просто ще навреди на тялото ви.

Втори метод

пиле без кожа

Не готвeте цялото пиле! Отстранете внимателно бъбреците и черния дроб, в които се натрупват повечето токсини. Отстранете пилешката кожа, след което можете да започнете готвенето.

Трети метод

солен разтвор

Пригответе си следния разтвор: 1 литър чиста вода, 2 супени лъжици сол и сока от половин лимон. Накиснете пилето в получената течност в продължение на поне 2 часа. След това изцедете старата вода, сипете нова и отново накиснете за 2 часа. Също така месото може да се накисва в минерална вода. Този метод не само намалява съдържанието на антибиотици и хормони в месото до минимум, но също така омекотява пилето. Едва след подобно дълго накисване може безопасно да пристъпите към готвене с месото.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here