Груба грешка! Вече няма да изхвърляте водата, в която варите яйцата

Груба грешка! Вече няма да изхвърляте водата, в която варите яйцата

Advertisiment:

Яйцата са една от най-консумираните храни по света. Не само че можете да ги приготвите под различна форма, но и те са богати на много разнообразни хранителни вещества.

Никога не приготвяйте така яйцата, опасно е

Яйцата са eднo oт нaй-изyмитeлнитe твopeния нa пpиpoдaтa. Но освен храна, те могат дa бъдат oт пoмoщ в peдицa cитyaции и чpeз cвoитe чepyпĸи. Bcеки ден повечето хора изxвъpлят дeceтĸи чepyпĸи, зaщoтo cмятат, чe тe ca aбcoлютнo нeпoтpeбни.

Advertisiment:

Всъщност всяка черупка cъдъpжa пoчти 95 пpoцeнтa ĸaлциeв ĸapбoнa.

Знаете ли, че тази вода би могла да се използва вместо тор за вашите цветя? Във водата, в която варите яйцата, има органичен калций, който спомага за заздравяване на кореновата система на всички видове цветя.

Какви храни не се комбинират с яйца

Поради тези си съставки, тя е чудесна витаминозна храна за вашите цветя и растения. Може да ви дадем и друг полезен съвет за подобрение на почвата – когато водата в която се варят яйцата, кипне, от черупките им се отделят и много други полезни минерални соли, които допринасят за растежа и развитието на вашите цветя и растения.

Вместо да харчите пари за изкуствени торове, вие можете веднъж месечно да поливате цветята си с водата, в която сте варили яйцата. Препоръчително е да се използва веднага след като изстине, за да запази своите полезни свойства.

 

Advertisiment: