7 ползи защо трябва да ядем този плод, а ние го пренебрегваме

7 ползи защо трябва да ядем този плод, а ние го пренебрегваме

Advertisiment:

Друга причина да се радвате на идването на есента е появата на райската ябълка по рафтовете на магазините Струва си да дадете предимство на това оранжево чудо пред останалите плодовете.

В допълнение към факта, че има специфични (в добър смисъл) вкусови нотки, тя е и невероятно полезна . Витамино-минералният комплекс, който съдържа, е с много по-широк състав, отколкото в обикновените ябълки! И това не е единствената причина да я използвате по-често.

Advertisiment:

Защо е полезна райската ябълка

За отслабване
Райската ябълка съдържа голямо количество хранителни фибри, следователно е много засищащ.а В същото време е с ниско съдържание на калории, въпреки че съдържа голямо количество захар.

 

Превенция и лечение на хипертония

Ппри повишено кръвно налягане се препоръчва да се консумират 2-3 парчета ябълки на ден.

За нормализиране на работата на червата
Тя съдържа голямо количество пектин и диетични фибри, които помагат за стимулиране на червата, премахване на остатъци от храна и по този начин почиства тялото от токсини .

Укрепване на нервната система
Тези, които страдат от безсъние или невроза, се препоръчва да използват райска ябълка както в прясна, така и в сушена форма. Два плода на ден ще ви помогнат по-добре да издържите неприятностите и стреса.

За нормализиране на сърдечната дейност
Персимонът е безценен източник на витамин А , Р, С, калий, магнезий и желязо, които са необходими на човек със сърдечна недостатъчност, както и анемия. За профилактика на горните заболявания и при изтощение се препоръчва да се използват 1-2 ябълки на ден или да се пие 100 мл пресен сок.

За дихателните органи
бета-каротинът и провитамин А укрепват стените на белите дробове, подпомагайки тяхната функция. Райската ябълка се препоръчва особено за пушачи.

Антибактериално свойство
бори болести, причинени от стафилококи, сено и ешерихия коли, бори се с настинки. Лосион със сок от нея лекува рани, циреи, изгаряния и възпаления. Смесете жълтъка с пулпата от райската ябълка – получавате ефективна маска за акне.

Противопоказания:  трябва да се използва с повишено внимание при хора със стомашни заболявания, особено при наличие на хирургични интервенции, както и страдащи от захарен диабет поради високото съдържание на глюкоза в нея. Райската ябълка може да предизвика алергична реакция и диатеза при малки деца.

Както можете да видите, имате 7 причини да се насладите на ябълката тази есен и зима. Нека вашите приятели знаят за тях, изпратете им статия!

Advertisiment: